Προφυλακτικά

Προφυλακτικό στο σωστό μέγεθος

Οι πιθανότητες να βγει το προφυλακτικό κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής είναι διπλάσιες όταν το μέγεθος δεν είναι σωστό, σύμφωνα με δημοσκόπηση σε 436 άνδρες ενός περιοδικού Σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων.Προφυλακτικά

Προφυλακτικά

Επίσης όταν τα προφυλακτικά δεν εφαρμόζουν σωστά, οι πιθανότητες να σπάσουν ή να βγουν είναι υπερδιπλάσιες.  Οι Αμερικανοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι άνδρες θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι τα προφυλακτικά βγαίνουν σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη.

Η χρήση προφυλακτικού ανταγωνίζεται το Χάπι ως το πιο δημοφιλές μέτρο αντισύλληψης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Ωστόσο, τα ζευγάρια συχνά προτιμούν να μη χρησιμοποιήσουν προφυλακτικό όταν αποτυγχάνει η άνετη και σωστή εφαρμογή του.

Περίπου 195 από τους 436 ερωτηθείς (45%) της έρευνας του Πανεπιστημίου του Κεντάκι, απάντησε ότι κατά την τελευταία σεξουαλική επαφή τους, η τοποθέτηση του προφυλακτικού δεν ήταν επιτυχής.

Οι 120 εξ αυτών (62%) υποστήριξε ότι η αποτυχία αυτή είχε ως αποτέλεσμα την περιορισμένη απόλαυση της σεξουαλικής τους επαφής και οι 57 ότι μείωσε την απόλαυση της συντρόφου τους. Επιπλέον, 34 απάντησαν ότι αφαίρεσαν το προφυλακτικό νωρίτερα, ενώ οι 18 δήλωσαν ότι το προφυλακτικό έσπασε κατά τη διάρκεια της επαφής.

Πως βάζουμε το προφυλακτικό

Μία λύση, σύμφωνα με τους ερευνητές των ΗΠΑ, θα ήταν η μεγαλύτερη ενημέρωση των ανδρών ώστε να επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή επιλογή προφυλακτικού.

Ο Σάιμον Μπλέικ, της συμβουλευτικής εταιρείας στα θέματα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, Brook, υποστήριξε στο BBC ότι όταν η σωστή χρήση των προφυλακτικών, επιφέρει 98% αποτελεσματικότητα και προστατεύει από την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Ο ίδιος δήλωσε: “Τα κανονικά προφυλακτικά λάτεξ, θα πρέπει να ταιριάζουν στους περισσότερους ανθρώπους, αλλά υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι προφυλακτικών σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη και η δοκιμή τους είναι σημαντική για την εύρεση του “σωστού”.

Η Νατίκα Χαλίλ, της, επίσης, φιλανθρωπικής εταιρείας, FPA, δήλωσε ότι οι άνδρες και οι γυναίκες, χρειάζονται χρόνο για να μάθουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για να τοποθετηθεί ένα προφυλακτικό σωστά.

“Η αυτοπεποίθηση και η ικανότητα της τοποθέτησής του, συμβάλλει επίσης στην σωστή χρήση του”, υποστηρίζει η ίδια και προσθέτει: “Οι άνδρες “βγαίνουν” σε όλα τα σχήματα και τα μεγέθη. Το ίδιο και τα προφυλακτικά. Όταν μιλάμε στη γραμμή βοήθειας του FPA, με άνδρες που έχουν προβλήματα με τη χρήση του προφυλακτικού, το πιο συχνό πρόβλημα αποτελεί κάτι τόσο απλό όσο η λάθος επιλογή μεγέθους”.

Πηγές: BBC, FPA, Ελεθυθεροτυπία


Leave a Comment