Η πλαστική στήθους στο στόχαστρο της εφορίας

p 4206 wordpress

Η πλαστική στήθους, ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο και τα θύματα ληστείας σε τράπεζα αποτελούν τους τελευταίους στόχους της εφορίας στην Αργεντινή, η οποία μάχεται κατά της αχαλίνωτης φοροδιαφυγής.

Οι Αργεντινοί θεωρούνται πρωταθλητές στη φοροδιαφυγή και είναι σύνηθες φαινόμενο να πληρώνουν τα πάντα, από νέα αυτοκίνητα και σπίτια μέχρι την αυξητική στήθους, με δεσμίδες χαρτονομισμάτων, ενώ όσοι έχουν χρήματα τα τοποθετούν σε υπεράκτιους τραπεζικούς λογαριασμούς ή τα έχουν αδήλωτα σε τραπεζικές θυρίδες.

Οι εφοριακοί, που είχαν βάλει τελευταία στο στόχαστρο τα πρακτορεία μοντέλων και τους ποδοσφαιριστές, στρέφουν τώρα την προσοχή τους στις πλαστικές επεμβάσεις αύξησης του στήθους -μετρούν των αριθμό των εμφυτευμάτων για να υπολογίζουν τα κέρδη των χειρουργών.

«Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι εταιρείες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες του κλάδου φοροδιαφεύγουν γύρω στα 40 εκατομμύρια πέσος (περίπου 7,5 εκατομμύρια ευρώ),» όπως υποστηρίζει ελεγκτής της εφορίας της Αργεντινής.

Το 2008 και 2009 τοποθετήθηκαν γύρω στα 125.000 εμφυτεύματα στήθους, αξίας 11 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ οι γυναίκες ξοδεύουν περίπου 125 εκατομμύρια ευρώ σε επεμβάσεις αυξητικής στήθους.

Στο στόχαστρο της εφορίας δεν έχουν μπει όμως μόνο οι πλαστικοί χειρουργοί.

Προχώρησαν σε κατάσχεση τηλεοράσεων και βίντεο από ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο, το οποίο έδεσε στο λιμάνι του Μπουένος Άιρες τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ από έλεγχο θα περάσουν και τα θύματα μίας μεγάλης ληστείας τράπεζας, όπου ανοίχτηκαν 136 τραπεζικές θυρίδες.

Από το Reuters

Αν σου άρεσε, θα σου αρέσουν και τα παρακάτω