Γιατί οι γυναίκες λατρεύουν το shopping?

Η εικόνα είναι μάλλον συνηθισμένη: οι άνδρες στημένοι έξω από ένα κατάστημα με ρούχα ή παπούτσια να περιμένουν τη γυναίκα τους να βγει. Γιατί όμως οι γυναίκες «τη βρίσκουν» να δοκιμάζουν αμέτρητα ζευγάρια παπούτσια, πριν αποφασίσουν αν θα αγοράσουν τελικά οτιδήποτε τη στιγμή που οι άνδρες θέλουν να εξαφανιστούν από το εμπορικό κέντρο μερικά δευτερόλεπτα αφότου μπουν μέσα;Είναι θέμα γονιδίων, λέει ο Daniel Kruger, εξελικτικός ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Michigan. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι είναι φυσικό για τις γυναίκες να λατρεύουν τα ψώνια και για τους άνδρες να τα μισούν λόγω του εξελικτικού τους παρελθόντος.

Οι άνδρες πρόγονοί μας ήταν οι κυνηγοί, έτσι ώστε όταν βρουν ένα ικανοποιητικό δείγμα, είτε πρόκειται για ένα ελάφι είτε για ένα ζευγάρι παπούτσια, θέλουν να το «χτυπήσουν» κατευθείαν προτού αυτό καταφέρει να ξεφύγει.

Οι γυναίκες, αντίθετα, ήταν τροφοσυλλέκτες, γι’ αυτό αισθάνονται την ανάγκη να ελέγχουν κάθε … θάμνο σπιθαμή προς σπιθαμή για να βεβαιωθούν ότι έχουν πετύχει την καλύτερη προσφορά.

Related Posts