Όταν οι εραστές νιώθουν άβολα με το σώμα τους, δεν χαλαρώνουν για να απολαύσουν τον έρωτα.

p 6202 wordpress

Οι άντρες προβληματίζονται για το αν θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ενώ οι γυναίκες φοβούνται μήπως ο σύντροφός τους βάλει τις ατέλειές τους στο μικροσκόπιο.

Έρευνες απέδειξαν ότι το 30% των γυναικών αισθάνονται άβολα με το σώμα τους, με αποτέλεσμα όχι μόνο να «αποφεύγουν» να κάνουν έρωτα, αλλά και να μην τον απολαμβάνουν. Η ανασφάλεια αυτή συνδέεται άμεσα με την… άποψη που ­έχει η κάθε γυναίκα για τον εαυτό της ως ερωτικής συντρόφου. Το άγχος και οι αναστολές τους γίνονται ακόμη πιο έντονα με το πέρασμα του χρόνου, όταν το σώμα «υποκύπτει» στη φυσική φθορά. Τότε λοιπόν οι γυναίκες φοβούνται ότι ο σύντροφός τους, βλέποντας τα σημάδια του χρόνου, θα απογοητευτεί.

Η σεξουαλικότητα όμως δεν καθορίζεται από τη… μεζούρα που μαρτυρά τις αναλογίες στο σώμα. Μια καλλίγραμμη γυναίκα μπορεί να είναι ψυχρή και να μην εμπνέει ερωτισμό, ενώ αντίθετα κάποια με καμπύλες να είναι η ιδανική παρτενέρ. Μόνο αν έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό της και αποδεχθεί την εικόνα της θα μπορέσει να απελευθερωθεί από τις αναστολές της και να απολαύσει τον έρωτα σε όλες του τις μορφές.

Αν σου άρεσε, θα σου αρέσουν και τα παρακάτω