Μέγεθος και ψυχολογία…

Πόσες φορές δεν βρεθήκατε σε ομήγυρη φίλων ή γνωστών, όπου οι αφηγήσεις για τη σεξουαλική δραστηριότητα του καθενός έπεφταν σαν βροχή! Κάποιοι παίνευαν τις επιδόσεις τους, κάποιοι άλλοι γελούσαν, συμπληρώνοντας με μια δική τους «ιστορία» και κάποιοι απλώς παρέμεναν σκεπτικοί. Το εν λόγω σκηνικό αντικατοπτρίζει έναν ευρύτερο προβληματισμό απέναντι σε ένα ζήτημα που απασχολεί σε μόνιμη βάση το ανδρικό φύλο: τη σημασία του μεγέθους του ανδρικού μορίου.

Ο προβληματισμός για τις διαστάσεις του πέους ξεκινά, ουσιαστικά και πρακτικά, στην εφηβική ηλικία και συμπίπτει χρονικά με την έναρξη της σεξουαλικής δραστηριότητας του ατόμου. Στο διηνεκές του χρόνου, δυστυχώς, οι αλλαγές στη νοοτροπία και τις κοινωνικές αντιλήψεις μετέτρεψαν την απλή, φυσιολογική ανησυχία σε έντονο προβληματισμό. Όμως, πόσο σημαντική ή χρήσιμη είναι τελικά αυτή η «παραφιλολογία» γύρω από ένα φυσιολογικό όργανο του ανθρώπινου σώματος;

Ζήτημα… «τιμής»

Αν κάνετε μια βόλτα στα μαγαζιά που πωλούν εφημερίδες και περιοδικά, αν κάνετε ζάπινγκ ή ανοίξετε το ραδιόφωνο ή – ακόμη χειρότερα – περιηγηθείτε στο Διαδίκτυο, θα διαπιστώσετε ένα και μόνο πράγμα: την έντονη προσήλωση σε ζητήματα που αφορούν τη σεξουαλική δραστηριότητα.

Με πλήθος άστοχων «ευφυολογημάτων» – και βεβαίως δίχως ίχνος γνώσης και ενοχής – μια μεγάλη μάζα «αρθρογράφων» προσπαθούν να διδάξουν σε άνδρες και γυναίκες τους τρόπους με τους οποίους πρέπει να κάνουν έρωτα, τις ‘σωστές΄ στάσεις αλλά και τις «προσταγές» της… μόδας γύρω από τη σεξουαλική επαφή.

Η εν λόγω κατάσταση μπορεί να φαντάζει αθώα. Στην ουσία, ωστόσο, πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα. Ιδίως τα τελευταία χρόνια έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και σχετίζεται με έναν κάθε άλλο παρά άτυπο ανταγωνισμό μεταξύ των ανδρών για το μέγεθος του πέους τους και το βαθμό σεξουαλικής ικανοποίησης που μπορεί αυτό να παράσχει.

Απόδειξη των παραπάνω είναι ένα πλήθος από φαινόμενα: η έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ των ζευγαριών, η αύξηση των επιπέδων του στρες αλλά και των περιστατικών στυτικής δυσλειτουργίας μεταξύ των ανδρών αποτελούν μόνο την «κορυφή του παγόβουνου». Ποια είναι, όμως, θέση του άνδρα μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση; Πέος, μέγεθος και ψυχολογία!

Μύθοι και πραγματικότητα

Για να μη μακρηγορούμε, η απάντηση είναι απλή και σύντομη: ο άνδρας δεν έχει – και δεν θα πρέπει να έχει – καμία θέση απέναντι σε τέτοιου είδους τεχνητούς προβληματισμούς.

Η σύγχρονη κοινωνία προσπαθεί να πείσει όλους μας ότι το πέος πρέπει να έχει συγκεκριμένες διαστάσεις ώστε να προσδίδει σε έναν άνδρα την ταυτότητα του ικανού εραστή. Την ίδια στιγμή επιχειρείται η εδραίωση της ιδέας ότι η σεξουαλική ικανοποίηση της γυναίκας αυξάνεται σε συνάρτηση με το μέγεθος του πέους του ερωτικού συντρόφου της.

Όμως, η εν λόγω άποψη είναι τόσο αληθής, όσο η αντίληψη ότι μια γυναίκα με μικρό στήθος είναι λιγότερο θηλυκή από μία με μεγάλο στήθος. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και στην περίπτωση του συσχετισμού του μεγέθους της ανδρικής παλάμης, του πέλματος ή της μύτης με τις διαστάσεις του μορίου, που τόσο άστοχα εκστομίζεται από δήθεν ειδικούς.

Με βάση διάφορες επιστημονικές μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί κατά καιρούς, η πλειονότητα των γυναικών ανέφεραν ότι το μέγεθος για αυτές δεν έχει σημασία. Βεβαίως, υπήρξαν και οι εκπρόσωποι του «ασθενούς φύλου» που το αξιολόγησαν ως άκρως σημαντικό παράγοντα, ωστόσο ο αριθμός τους ήταν πολύ μικρός και, επιπλέον, αποδείχθηκε ότι ανήκουν στην κατηγορία των γυναικών που προτιμούν το επιθετικό σεξ.

Σε πιο πρακτικό επίπεδο

Αν όλα τα παραπάνω σάς φαίνονται πολύ θεωρητικά, ίσως λάβετε μια πληρέστερη απάντηση σχετικά με τη σημασία του φαλλικού μεγέθους όταν πληροφορηθείτε για μερικά πιο… πρακτικά ζητήματα, τα οποία τις περισσότερες φορές τείνουν να παραβλέπονται από τους δήθεν ειδικούς της σεξουαλικής συμπεριφοράς:

Καταρχάς, πρέπει να καταστεί σαφές ότι ο κόλπος έχει συγκεκριμένο βάθος που δεν ξεπερνά τα 8 εκατοστά κατά μέσον όρο. Σε κατάσταση σεξουαλικής διέγερσης αυξάνεται μεν το μήκος και το πλάτος του, αλλά παρ΄ όλα αυτά ακόμη και ένα μάλλον μικρό πέος καλύπτει αυτές τις διαστάσεις.

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες τείνουν να υπερεκτιμούν την ευαισθησία του κόλπου. Το πιο ευαίσθητο και ευκολότερα διεγέρσιμο σεξουαλικά κομμάτι του είναι εκείνο που βρίσκεται πλησιέστερα στην είσοδό του και δεν υπερβαίνει τα 3-5 εκατοστά βάθος.

Ο γυναικείος κόλπος διαθέτει μεγάλη ελαστικότητα. Μέσα από αυτόν έρχεται στον κόσμο ένα παιδί, ωστόσο με την ίδια άνεση παραμένει στη θέση του ένα ταμπόν κατά τις ‘δύσκολες΄ ημέρες του καταμήνιου κύκλου. Με αυτή τη λογική, μπορεί να «φιλοξενήσει» το ίδιο άνετα διάφορα μεγέθη και σχήματα πέους και, φυσικά, αντλώντας τον ίδιο βαθμό ερωτικής διέγερσης.

Αυτό που ίσως δεν είναι γνωστό στο ευρύ κοινό είναι πως οι χειρουργικές μικροεπεμβάσεις που πραγματοποιούνται στο βαθύτερο μέρος του κόλπου (συνήθως στον τράχηλο της μήτρας) διεξάγονται δίχως τη χορήγηση αναισθησίας και μάλιστα με μικρή δυσφορία για τη μεγάλη μάζα των γυναικών. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει την ελαττωμένη αισθητικότητα που έχει ο κόλπος σε ένα τέτοιο βάθος και σε μεγάλο ποσοστό αναιρεί το μύθο που θέλει ένα ευμέγεθες πέος να προσφέρει μεγαλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση.

Τέλος, με βάση τεκμηριωμένες επιστημονικές μελέτες, τα 3/4 του συνόλου των γυναικών, ανεξαρτήτως του μεγέθους του φαλλού, δεν φθάνουν σε οργασμό αν δεν επιτευχθεί παράλληλη διέγερση της κλειτορίδας, του μικρού οργάνου που βρίσκεται ανάμεσα στα μικρά χείλη του αιδοίου και στην εξωτερική επιφάνειά του.

Αν σου άρεσε, θα σου αρέσουν και τα παρακάτω