Οι ιδρωμένοι άντρες ερεθίζουν περισσότερο τις γυναίκες

Δεν είναι μόνο η θέα των γυμνασμένων αντρικών μπράτσων που ερεθίζει τις γυναίκες, αλλά και ο ιδρώτας που εκκρίνουν έπειτα από έντονη δραστηριότητα όπως είναι τα σπορ. Οι «μάτσο» άνδρες είναι αυτοί που ελκύουν περισσότερο τις γυναίκες μέσω του ιδρώτα τους, όπως αποκάλυψαν επιστημονικά πειράματα.

Η εξήγηση, σύμφωνα με τους ειδικούς, ίσως έχει να κάνει με τα αυξημένα επίπεδα ορμονών και τεστοστερόνης που «κρύβονται» στη μυρωδιά του ιδρώτα, τα οποία πάντα, βάσει της εξελικτικής βιολογίας, οδηγούν τις γυναίκες να επιλέξουν αυτούς που είναι «περισσότερο» άνδρες για να τεκνοποιήσουν.

Η μυρωδιά του ιδρώτα προειδοποιεί τους πιο αδύναμους ότι κοντά τους βρίσκεται ένας άνδρας δυνατότερος από αυτούς γι΄ αυτό πρέπει να προσέχουν τη συμπεριφορά τους. Τα επίπεδα επιθετικότητας ήταν ανέκαθεν σημαντικός παράγοντας για την επιβίωση ενός είδους.

Γερμανοί ψυχολόγοι έκαναν πειράματα με επαγγελματίες αθλητές του μπάντμιντον και ερασιτέχνες δρομείς. Οι γυναίκες που μύρισαν τον ιδρώτα τους τον βρήκαν «ελαφρά ενοχλητικό». Ομως, πιο εξειδικευμένα τεστ στο δέρμα των γυναικών αποκάλυψαν ότι οι περισσότερες ερεθίστηκαν με τον ιδρώτα των επαγγελματιών αθλητών, κι ας μην το παραδέχθηκαν λεκτικά.

Πηγή: TA NEA

Αν σου άρεσε, θα σου αρέσουν και τα παρακάτω