Ανδρικός VS Γυναικείος Οργασµός

Τελικά πόσο µοιάζουν ο γυναικείος και ο ανδρικός οργασµός; Και κυρίως πώς µπορούν να συντονιστούν;

O οργασµός είναι η διαδικασία που οδηγεί στην εκτόνωση της έντασης που συσσωρεύεται στη διάρκεια της ερωτικής πράξης. Έπεται χαλάρωση. Μια διαδικασία «κοινή» και για τα δύο φύλα, που όµως ακολουθεί διαφορετικούς ρυθµούς ως προς την κορύφωση και ξεκινά από διαφορετική αφετηρία: ο γυναικείος οργασµός προϋποθέτει συναισθηµατική δύναµη. Για τον άντρα ωστόσο τα ερεθίσµατα λειτουργούν περισσότερο σωµατικά (λόγω της ανατοµικής διαφοράς αλλά και επειδή έτσι έχει µάθει). Μήπως υπάρχουν και άλλες διαφορές;

Τι συµβαίνει στον Άντρα

Τα οπτικά και απτικά (από την αφή) ερεθίσµατα µεταφέρονται από το νωτιαίο µυελό στα γεννητικά όργανα, το αίµα συγκεντρώνεται στο πέος και δηµιουργείται η στύση. Ακολουθούν έντονες και γρήγορες συσπάσεις του βολβο-σηραγγώδους µυός και σχεδόν ταυτόχρονα γίνεται η εκσπερµάτιση.

Τι συµβαίνει στη γυναίκα

Το ερέθισµα (οπτικό, αφής) µεταφέρεται από το νωτιαίο µυελό στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και τα αγγεία διογκώνονται µε αποτέλεσµα τη στύση της κλειτορίδας και την προετοιµασία του κόλπου για να υποδεχτεί το πέος. Εφόσον η γυναίκα είναι στην κατάλληλη ψυχολογική κατάσταση, ο ερεθισµός αυξάνει και επιµένει µε συσπάσεις των µυών (οργασµός) και φτάνει κάποια στιγµή στην κορύφωση και την ολοκλήρωση µε αποβολή εκκρίσεων από τους αδένες της περιοχής (αν και ο οργασµός στη γυναίκα δεν σηµαίνει απαραίτητα ούτε συµπίπτει πάντα µε την έκκριση υγρών).

Που µοιάζουµε και πού διαφέρουµε

Αν και τα δύο όργανα (πέος, κλειτορίδα) διαφέρουν ανατοµικά, διαθέτουν παρόµοιες νευρολογικές απολήξεις, αγγεία και µυς που «δουλεύουν» µε τον ίδιο τρόπο κατά τη διάρκεια της ολοκλήρωσης της σεξουαλικής πράξης. Ουσιαστικά η κλειτορίδα είναι ένας µικρός φαλλός. Ωστόσο, η καµπύλη του οργασµού στον άντρα είναι διαφορετική από αυτήν της γυναίκας. Η κορύφωση στον άντρα είναι γρήγορη και ακολουθείται αυτοµάτως (απότοµα) από ηρεµία, ενώ στη γυναίκα η κορύφωση είναι σταδιακή και ακολουθείται από επίσης βαθµιαία αποφόρτιση. Στους άντρες ο οργασµός συµβαίνει ταυτόχρονα µε την εκσπερµάτιση, κάτι που δεν ισχύει απαραίτητα για τις γυναίκες. Στον άντρα εποµένως ο οργασµός είναι πάντα –πλην παθολογικών περιπτώσεων– εµφανής, ενώ η γυναίκα µπορεί να τον αποκρύψει (µπορεί να προσποιηθεί οργασµό ή να µην αποβάλει εκκρίσεις κατά τη διάρκειά του).

Για καλύτερους οργασµούς

Η διαδικασία του οργασµού απαιτεί ένταση και δύναµη από τον άντρα κατά τη στύση αλλά και χάλαση (χαλάρωση) των µυών του πέους. Συγχρόνως το άνοιγµα του κόλπου προϋποθέτει τη λύση του σπασµού που τον κρατά κλειστό. Για να επιτευχθούν όµως τα παραπάνω θα πρέπει να έχει προηγηθεί χαλάρωση του σώµατος και του µυαλού, γι’ αυτό και η καλή ψυχολογία αποδεικνύεται ο καλύτερος σύµµαχος.

Αλήθειες & ψέµατα

Οι γυναίκες µπορούν να ευχαριστηθούν το σεξ ακόµα και αν δεν φτάσουν σε οργασµό.

Η γυναίκα έχει πολλά επίπεδα οργασµού και σεξουαλικής εκτόνωσης. Και ναι µεν η αποφόρτιση µπορεί ίσως να προσφέρει µεγαλύτερη ικανοποίηση, αλλά η ικανοποίηση είναι περισσότερο µια εγκεφαλική διαδικασία, εποµένως µπορεί να απολαύσει το σεξ και χωρίς οργασµό.

Οι άντρες δεν απολαµβάνουν το σεξ χωρίς εκσπερµάτιση.

Ο άντρας, αν δεν εκσπερµατώσει, συνήθως δεν ικανοποιείται (σε κάποιες περιπτώσεις µπορεί ακόµη και να εµφανίσει πόνο στους όρχεις). Υπάρχει ωστόσο και εδώ ένα είδος ήπιας αποφόρτισης, που είναι ηδονική αλλά όχι τόσο δυνατή όπως ο οργασµός.

Ο πολλαπλός οργασµός µπορεί να συµβεί και στους άντρες.

Αν και είναι σπάνιος, θα µπορούσε να συµβεί. ∆εν µπορεί να συγκριθεί ωστόσο µε την πολλαπλότητα του γυναικείου οργασµού. Η γυναίκα µπορεί να έρθει σε οργασµό, να χαλαρώσει και σε σύντοµο διάστηµα να έχει ξανά οργασµό (µέχρι και τέσσερις φορές συνεχόµενες). Ο άντρας, αντιθέτως, επειδή ίσως «κοπιάζει» περισσότερο για να διατηρήσει τη στύση του, δυσκολεύεται περισσότερο.

Ο οργασµός βιώνεται διαφορετικά από τον καθένα, καθώς µπορεί να προσδιορίζεται από πολλούς παράγοντες (φύλο, ψυχολογία, χαρακτήρας, ηλικία, τυχόν παθολογικά αίτια). Για να συντονιστούν οι δύο σύντροφοι απαιτείται περισσότερη υποµονή και κατανόηση εκατέρωθεν.

Πηγή: typos.com.cy