Το Ελληνικό και το Ολλανδικό Playboy σφάζονται στην ποδιά της Όλγας Φαρμάκη

Το Ελληνικό Playboy τα πήρε στο κρανίο με την Ολλανδική έκδοση με αφορμή την φωτογράφηση της Όλγας Φαρμάκη και εξέδωσε δελτίο τύπου που τα χώνει.

Το δελτίο τύπου του ελληνικού Playboy:

Οι φωτογραφίες της Όλγας Φαρμάκη που παρουσιάζονται από αρκετά ατυχή, ανεπιβεβαίωτα και τελικά διαστρεβλωμένα ρεπορτάζ, ως προϊόν συνεργασίας της με την ολλανδική έκδοση του Playboy, ανήκουν στην πραγματικότητα στο ελληνικό Playboy και δημοσιεύθηκαν στο τεύχος Απριλίου 2008 του περιοδικού, με εξώφυλλο την ίδια.

Στο ολλανδικό Playboy παραχωρήθηκαν κάποιες με σκοπό την παρουσίαση της ελληνικής δημοσίευσης -ως είθισται μεταξύ των διεθνών εκδόσεων του περιοδικού- έπειτα από σχετική εκδήλωση ενδιαφέροντος από την πλευρά τους στις 2 Δεκεμβρίου 2008. Ωστόσο, όπως διευκρινίστηκε στη σχετική αλληλογραφία, οι φωτογραφίες της Όλγας Φαρμάκη σαφώς δεν παρέχονται για χρήση είτε ως αυτούσιο και πρωτογενές υλικό από το ολλανδικό Playboy, ποσώς δε για χρησιμοποίησή τους στο εξώφυλλο του περιοδικού. Παρ’ ό,τι ωστόσο οι όροι αυτοί τέθηκαν ως απαραίτητες προϋποθέσεις για την παραχώρηση υλικού, η συμφωνία δεν τηρήθηκε από την πλευρά της ολλανδικής έκδοσης, με αποτέλεσμα, σχεδόν δύο χρόνια αργότερα από την αποστολή του σχετικού υλικού, η Όλγα Φαρμάκη να κοσμεί το εξώφυλλο το ολλανδικού Playboy.

Η ελληνική έκδοση του Playboy και οι Αττικές Εκδόσεις Α.Ε. πέρα από την έντονη διαμαρτυρία τους τόσο στην ιδιοκτήτρια εταιρεία της ολλανδική έκδοσης όσο και στους Αμερικανούς υπεύθυνους για τo σύνολο των Διεθνών Εκδόσεων του περιοδικού Playboy, επιφυλάσσονται για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Αν σου άρεσε, θα σου αρέσουν και τα παρακάτω