Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε!

Το πέος δεν είναι ίσιο. Στους περισσότερους άντρες έχει κλίση γύρω στις 10-15 μοίρες όταν βρίσκεται σε στύση και αυτές δεν δημιουργούν κανένα απολύτως πρόβλημα στο σεξ.

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν και μεγαλύτερες κάμψεις – μέχρι 30 μοίρες, οι οποίες κατά κανόνα δεν εμποδίζουν την διείσδυση και έτσι αποτελούν πρόβλημα μόνον όταν ενοχλούν τον άντρα για καθαρά αισθητικούς λόγους.

Υπάρχουν, όμως, και περιπτώσεις ανδρών που βλέπουν κάποια στιγμή της ζωής τους το πέος τους να στραβώνει: αποτελούν ποσοστό έως 9% του συνόλου, οι οποίοι αναπτύσσουν τη νόσο του Peyronie. Η πάθηση αυτή εκδηλώνεται τυχαία, δεν σχετίζεται με λοίμωξη ή καρκίνο, δεν απειλεί τη ζωή, μπορεί να προκαλεί πόνο όταν ο άντρας έχει στύση και, δίχως θεραπεία, μπορεί να κοστίσει στον άντρα την σεξουαλική του ζωή.

Η πιο συχνή αιτία της είναι κάποιος μικροτραυματισμός του πέους κατά την σεξουαλική επαφή, ο οποίος δεν επιδιορθώθηκε σωστά από τον οργανισμό, με συνέπεια να απομείνει μόνιμη κάμψη. Αυτό συνήθως συμβαίνει σε άντρες μέσης ηλικίας ή μεγαλύτερους, που πάσχουν και από καρδιαγγειακά προβλήματα (όπως διαβήτη ή υπέρταση).

Στους νεώτερους άντρες, η αιτία της αιφνίδιας κάμψης μπορεί να είναι ένα… κάταγμα. Παρ’ ότι το πέος δεν διαθέτει κόκαλα, οι ειδικοί αποκαλούν κάταγμα το σκίσιμο του χιτώνα που περιβάλλει το πέος. Το κάταγμα αυτό κατά κανόνα συμβαίνει από απότομη κίνηση, όταν η γυναίκα κάθεται πάνω στον άντρα και εκείνος έχει σκληρή στύση. Το επακόλουθο είναι εντονότατος πόνος και μεγάλο αιμάτωμα του πέους.

Το κάταγμα του πέους είναι επείγον περιστατικό που πρέπει να χειρουργηθεί αμέσως – αν περάσουν 6-8 ώρες από την στιγμή που συνέβη, είναι ορατός ο κίνδυνος μόνιμης στυτικής δυσλειτουργίας.

Αν σου άρεσε, θα σου αρέσουν και τα παρακάτω