Ένα ολόκληρο νησί “οίκος ανοχής”

p 3490 wordpress

Ένας παλιός οίκος ανοχής του στρατού της Ταϊβάν, που βρίσκεται σε οχυρωμένη νήσο σε μικρή απόσταση από τις κινεζικές ακτές και έχει σταματήσει να λειτουργεί από τη δεκαετία του ’90, ξεκίνησε να λειτουργεί ως… μουσείο. Το μουσείο πήρε την ονομασία “Ειδικός οίκος τσαγιού”.

Η νήσος, στην οποία βρισκόταν ο οίκος ανοχής λειτουργούσε για πολύ καιρό ως στρατιωτική βάση, ενώ στο απόγειο του Ψυχρού Πολέμου είχαν φθάσει να στρατωνίζονται 100.000 οπλίτες.

Η νήσος αριθμούσε συνολικά 11 οίκους ανοχής. Προκειμένου να δικαιολογηθεί η ύπαρξη εκστρατευτικών οίκων ανοχής εκείνη την εποχή, ο στρατός υποστήριζε πως χωρίς τη λειτουργία τους, οι στρατιώτες θα ξεσπούσαν ερωτικά στον ντόπιο πληθυσμό και φυσικά στις γυναίκες.

Ο τελευταίος οίκος ανοχής στη νήσο έκλεισε τις πόρτες του το 1990, ιδιαίτερα μετά τις επικρίσεις από το φεμινιστικό κίνημα της χώρας.

Στο μουσείο που λειτουργεί εκτίθενται φωτογραφίες από τις δραστηριότητες του χώρου, καθώς και τα εισιτήρια που έβγαζαν οι στρατιώτες περιμένοντας τη σειρά τους.

“Στόχος του μουσείου είναι να δώσει μία ιδέα για το πώς πραγματικά ήσαν εκείνοι οι επιλεγόμενοι στρατιωτικοί παράδεισοι και ποια ήταν η λειτουργία τους”, τόνισε ο Χσιου Γινγκ Φαν, υπεύθυνος του Εθνικού Δρυμού της Κινμέν.

Καθώς τα τελευταία χρόνια οι τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στην Κίνα και την Ταϊβάν φαίνεται πως έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν, η νήσος Κινμέν έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε ένα αγαπημένο τουριστικό θέρετρο για τους Κινέζους.

Αν σου άρεσε, θα σου αρέσουν και τα παρακάτω