Το πρώτο πορνό κανάλι με τεχνολογία 3D θα λανσάρει το Penthouse

Το πρώτο κανάλι για ενηλίκους σε τρεις διαστάσεις θα λανσάρει το Penthouse το δεύτερο τρίμηνο του 2011.

Σύμφωνα με στέλεχος του ομίλου στον οποίο ανήκει τόσο το Penthouse όσο και το site γνωριμιών Friendfinder, τα γυρίσματα ξεκίνησαν από το περασμένο καλοκαίρι έτσι ώστε να υπάρχει αρκετό διαθέσιμο υλικό για να μπορεί να υποστηριχτεί το κανάλι.

Το πείραμα είναι αρκετά μεγάλο καθώς το 3D δεν έχει ενθουσιάσει το κοινό και οι 3D τηλεοράσεις σημειώνουν πολύ χαμηλές πωλήσεις.

Όμως το πορνό όπως και το ποδόσφαιρο είναι οι δύο τομείς στους οποίους η 3D τεχνολογία έχει αρκετά μεγάλη αποδοχή.

Ο πόλεμος στη βιομηχανία του πορνό έχει ανάψει με το Playboy και το Penthouse να βρίσκονται και πάλι αντιμέτωπα με ένα χρηματιστηριακό παιχνίδι ανάμεσα.

Πριν λίγες μέρες ο Hugh Hefner, ιδρυτής του περιοδικού, κατάφερε να εξαγοράσει και πάλι όλες τις μετοχές του Playboy, εταιρείας που είχε μπει στο Χρηματιστήριο. Έτσι κατάφερε να δώσει και πάλι ιδιωτικό χαρακτήρα στην επιχείρησή του.

Ο Hefner είχε αποτύχει τον περασμένο Ιούλιο να εξαγοράσει τη δική του επιχείρηση από το Χρηματιστήριο ύστερα από αντιπρόταση που έκανε η FriendFinde Networks (στην οποία ανήκει το Penthouse) για εξαγορά των μετοχών.

Η ψηφιακή εποχή και η amateur τάση (δηλαδή η τάση οι χρήστες να επιλέγουν να δουν καθημερινές γυναίκες αντί για επαγγελματίες) που κυριάρχησε στο διαδίκτυο οδήγησαν το Playboy και το Penthouse σε μαρασμό.

Τώρα που το Playboy είναι και πάλι ιδιωτικό θα στραφεί στο live entertainment (ένα ακόμα strip club θα ανοίξει στο Λονδίνο και άλλα 3 υπάρχουν στο Las Vegas, το Macau και το Cancun) ενώ θέλει να πουλήσει δικαιώματα χρήσης για το λογότυπο με το κουνελάκι. Επιπλέον το Playboy αναζητά συνεργάτη για να μπει στη νέα ψηφιακή εποχή, συνεργάτης που ελπίζει να γίνει η FriendFinder Networks που έχει το Penthouse και να δίκτυο από site για αναζήτηση ερωτικού παρτενέρ.

Η βιομηχανία του πορνό πάντα ακολουθούσε τις τελευταίες τάσεις της τεχνολογίας και τώρα ο κόσμος του 3D και της ψηφιακής τεχνολογίας είναι μονόδρομος για την επιβίωση του Playboy.