Πρωταθλητές στο online καμάκι οι Αθηναίοι!

p 4777 wordpress

«Πρωταθλητές στο online φλερτ» είναι οι Αθηναίοι! Τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας έδειξαν ότι οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου είναι οι μεγαλύτεροι καρδιοκατακτητές στον κόσμο του Διαδικτύου, αφού κάθε μήνα αποκτούν πάνω από 25 καινούργια φλερτ.

Η πρωτιά στη λίστα με τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές του Φλερτ ήρθε από τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Badoo.com. Το σάιτ που προσφέρει τη δυνατότητα στους χρήστες του να γνωρίσουν κόσμο και να φλερτάρουν, μελέτησε τις πόλεις από τις οποίες κατάγονται οι πιο… δραστήριοι «πελάτες» του και ανέδειξε στην πρώτη θέση τους Αθηναίους. Οπως εξηγεί η συγγραφέας Βικτόρια Κυριακοπούλου, η οποία έχει γράψει τον οδηγό της σειράς «Lonely Planet» για την Αθήνα, η ελληνική πρωτεύουσα αγαπά την έντονη ζωή. Γι’ αυτό οι Αθηναίοι όταν αναφέρονται σε κοινωνικές συναναστροφές εννοούν όχι μόνο τις συζητήσεις με τους άλλους, αλλά και το φλερτ. «Οι ηλικιωμένοι φλερτάρουν, οι παντρεμένοι το ίδιο, έτσι και οι νέοι, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία του σήμερα, κάνουν ό,τι έκαναν πάντα οι Αθηναίοι» λέει η Βικτόρια Κυριακοπούλου.

Οσον αφορά τις υπόλοιπες πόλεις που φιγουράρουν στη λίστα με τους πιο… ερωτιάρηδες χρήστες, τη δεύτερη θέση κέρδισε η Μόσχα. Η Ρώμη από την άλλη πλευρά, αν και διαθέτει Λατίνους εραστές, κατάφερε να φτάσει μόλις στην όγδοη θέση, ενώ οι Ισπανοί της Μαδρίτης στην 31η και οι Παριζιάνοι ερωτιάρηδες στην 38η θέση.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν τρεις αραβικές πόλεις -η Τύνιδα, το Κουβέιτ και η Βηρυτός- δύο πρώην σοβιετικές (Κιέβο και Μπακού) και άλλες δύο ιταλικές, το Μπάρι και το Τορίνο. Με λιγότερα φλερτ τον μήνα, στην ίδια λίστα, βρίσκονται επίσης το Λονδίνο, το Βερολίνο, η Νέα Υόρκη, το Ρίο και η Πράγα.

Οπως είναι γνωστό άλλωστε από αρχαιοτάτων χρόνων η τέχνη του φλερτ αναπτύχθηκε με ιδιαίτερο ζήλο στην αρχαία Ελλάδα, αφού οι αρχαίοι λάτρευαν τους χορούς και τις ερωτοτροπίες με τις χορεύτριες που φιλοξενούσαν στα συμπόσια. Ετσι λοιπόν και οι Αθηναίοι της εποχής μας, έστω και διαδικτυακά, επιδίδονται όσο μπορούν στο εν λόγω… σπορ!

Πηγές: Espresso, Badoo.com

Related Posts