Μελέτη υποστηρίζει ότι οι γυναίκες είναι πιο ευτυχισμένες από τους άνδρες

Μελέτη Αυστραλού κοινωνιολόγου υποστηρίζει ότι οι γυναίκες είναι πιο ευτυχισμένες από τους άνδρες ασχέτως αν οι γυναίκες είναι 15 λεπτά περισσότερο ευτυχισμένες τη μέρα σε σύγκριση με τους άνδρες.Ο Δρ Ρότζερ Πατούλνι, από το Κέντρο Κοινωνικής Έρευνας του Πανεπιστημίου Νέας Νότιας Ουαλίας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τελικά γυναίκες και άνδρες νιώθουν ικανοποίηση και ευτυχία αλλά και το αντίθετο με τις ίδιες δραστηριότητες.

Οι ώρες που κοιμόμαστε θεωρούνται από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές στη ζωή μας, και για τα δύο φύλα, όπως και οι ώρες που περνάμε με τα παιδιά μας. Αντίθετα οι ώρες που καταναλώνουμε στο καθάρισμα του σπιτιού, το σιδέρωμα , το πλύσιμο των πιάτων και σε άλλες βαρετές δουλειές του σπιτιού θεωρούνται από τις πιο δυσάρεστες στιγμές της ημέρας.

Και μπορεί οι άνδρες να αφιερώνουν κατά μέσο όρο 50 λεπτά καθημερινά σε δουλειές του σπιτιού και οι γυναίκες περίπου 90 λεπτά, όμως το «ασθενές φύλο», σύμφωνα με τον Ρότζερ Πατούλνι, προσφέρει περισσότερη εθελοντική εργασία και επικοινωνεί περισσότερο με τους ανθρώπους γύρω του, γεγονός που το κάνει και πιο ευτυχισμένο.

«Οι άνδρες δεν χάνουν απλώς στα σημεία, χάνουν σε πολλά σημεία», επισημαίνει ο Αυστραλός ερευνητής. «Δεν είναι τόσο επικοινωνιακοί όσο οι γυναίκες, τους εκνευρίζει το αφεντικό τους πιο συχνά από τις γυναίκες και δεν απολαμβάνουν τις διαδρομές τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ιδιαίτερα πηγαίνοντας στη δουλειά.

Το πιο σημαντικό ίσως είναι ότι οι γυναίκες μαθαίνουν από μικρές να μοιράζονται τα προβλήματά τους και να βρίσκουν λύσεις και έτσι δεν ταλαιπωρούνται όσο οι άνδρες.»

Αν σου άρεσε, θα σου αρέσουν και τα παρακάτω