Sexting: «Eπικοινωνία πονηρού περιεχομένου».

p 6037 wordpress

Ένα επακόλουθο των τεχνολογικών εξελίξεων ήταν το texting, η ανταλλαγή δηλαδή γραπτών μηνυμάτων μεταξύ δύο ατόμων που βρίσκονται σε απόσταση και επιθυμούν να επικοινωνήσουν. Το «sexting» είναι κάτι παρεμφερές που, όμως εξειδικεύεται στο προφανές κομμάτι της ζωής μας που όλοι αντιλαμβάνεστε από το πρώτο συνθετικό της λέξης: ναι ναι στο sex.

Αφορά την ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων ή και φωτογραφιών μεταξύ δύο ατόμων με θέμα το φλερτ ή γενικότερα την επικοινωνία πονηρού περιεχομένου. Το sexting είναι διακριτικό καθώς μπορεί να γίνει παντού χωρίς να σε πάρει κανείς είδηση, είναι παιχνιδιάρικο καθώς σου δίνει τη δυνατότητα να βγάλεις τις πιο «άτακτες» σκέψεις σου στη φόρα με τον πιο χαριτωμένο τρόπο, ενώ μπορεί να σε κρατήσει σε επαφή με κάποιον, ακόμη κι αν δεν είστε κοντά, μέχρι την ώρα που θα τον συναντήσεις.

Το FoxNews.com, λοιπόν, δημοσίευσε έναν πολύ ενδιαφέροντα οδηγό της Jenny Block, μιας Αμερικανίδας συγγραφέα, ειδικής σε θέματα sex και σχέσεων, για υποψήφιους «sexters». Τι πρέπει να κάνεις και τι να αποφύγεις; Ποιες συντομογραφίες πρέπει να μπορείς να καταλαβαίνεις χωρίς να «εκτίθεσαι» στο άτομο που επιθυμείς να γοητεύσεις και να σε γοητεύσει; Ήρθε η ώρα να τα μάθεις όλα.

Γιατί sexting;

p 6037 wordpressΗ Jenny Block βρίσκει πέντε λόγους για τους οποίους είναι καλό να εξασκήσεις το sport.

 • Ένα ολοήμερο «πείραγμα» μπορεί να κρατήσει ζεστή την ατμόσφαιρα όλη την ημέρα, οδηγώντας σε ένα υπέροχο βράδυ πρόσωπο με πρόσωπο με τον αγαπημένο σου.
 • Ο παράγοντας «αμηχανία» δεν υφίσταται στο sexting. Είναι εξάλλου πιο εύκολο όταν δεν βλέπεις κάποιον αλλά απλά του γράφεις, να εκφράσεις τις πιο «άτακτες» σκέψεις σου
 • Το sexting φέρνει τη διασκέδαση ξανά πίσω στο sex. Είναι χαριτωμένο και παιχνιδιάρικο…
 • Αν είσαι ακόμη στο στάδιο του φλερτ, σε βοηθάει να περάσεις πιο εύκολα και γρήγορα στο… επόμενο βήμα.
 • Το sexting σε κρατάει σε επαγρύπνηση, ώστε να σκέφτεσαι συνέχεια νέα πράγματα και να εφευρίσκεις πρωτότυπους τρόπους για να απαντήσεις σε ένα «sext» του φίλου σου. Ο καλύτερος τρόπος για να σπάσεις τη ρουτίνα μίας σχέσης…

Μερικά δημοφιλή sexting ακρωνύμια

 • GYPO: Get Your Pants Off
 • IAYM: I Am Your Master
 • IWSN: I Want Sex Now
 • K4Y: Kiss For You
 • LMIRL: Let’s Meet In Real Life
 • MOOS: Member Of The Opposite Sex
 • MOSS: Member(s) Of The Same Sex
 • NALOPKT: Not A Lot Of People Know That
 • S2R: Send To Receive
 • TDTM: Talk Dirty To Me
 • WIN: Want It Now

ΟΚ, μπορεί να μην είναι οι πιο δημιουργικές «ρήσεις» στον κόσμο, αλλά τουλάχιστον είναι μια αρχή. Το μόνο πραγματικό όριο στο τι μπορείς να πεις είναι η φαντασία σου…

Τι να προσέξεις;

Αν και το sexting είναι ένα σχετικά ασφαλές «άθλημα», κρύβει και αυτό τους κινδύνους του. Ιδού μερικοί τρόποι με τους οποίους, σύμφωνα με την κα Block, μπορείς να παραμείνεις ασφαλής.

Διέγραψε, διέγραψε, διέγραψε. Όταν τελειώσει το «παιχνίδι», διέγραψε τη συνομιλία. Μπορεί να είναι διασκεδαστικό να ανατρέχεις πίσω στην «άτακτη» συνομιλία που είχες, αλλά δε θα είναι και τόσο διασκεδαστικό το να βρεθείς να το εξηγήσεις στα παιδιά σου ή, ακόμη χειρότερα, στο ανιψάκι σου που πήρε στα χέρια το κινητό σου, τι ακριβώς συμβαίνει. Επίσης, για καλό και για κακό, απέφυγε να χρησιμοποιήσεις το τηλέφωνο της δουλειάς σου..

Ρώτησε το σύντροφό σου πριν του στείλεις το πρώτο μήνυμα. Μην ξαφνιάσεiς κάποιον με ένα «sext» μέχρι να σιγουρευτείς ότι συμφωνεί να συμμετέχει. Άν φύγει το «sext», αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να αναιρέσεις, αργότερα. Και όταν το «παιχνίδι» τελειώνει, μην προσπαθείς να το συνεχίσεις με το ζόρι.

Πάρ’ το λίγο χαλαρά. Το sexting μπορεί γρήγορα να εξελιχθεί από διασκεδαστικό «παιχνίδι» σε τρομακτικό, αν κρατήσει για πολύ καιρό ή εξελιχθεί πολύ γρήγορα. Οπότε διατήρησε ένα ρυθμό και ακολούθησε τη διάθεση του συντρόφου σου. Μπορείς άλλωστε, να καταλάβεις εύκολα τι του αρέσει και τι όχι.

Θυμήσου ότι είναι μία δραστηριότητα για άτομα από 18 και άνω…

Στείλε «άτακτες» φωτογραφίες με δική σου ευθύνη. Μπορεί να σου φαίνεται καλή ιδέα, αλλά, όταν μία φωτό είναι εκεί έξω, δεν μπορείς να την πάρεις πίσω. Πολλοί την έχουν πατήσει, ακόμη και η Rihanna που είδε «sexting photos» της να παρελαύνουν στο Διαδίκτυο. Τελικά, είναι καλύτερα μερικές φορές να αφήσεις τον άλλο να χρησιμοποιήσει τη φαντασία του.

Το συμπέρασμα για την κα Block είναι πως το sexting είναι απλά ένας ακόμη τρόπος να επικοινωνήσεις με έναν άνθρωπο ο οποίος σου είναι οικείος. Είναι μια διασκέδαση, ένας εύκολος τρόπος να δοκιμάσεις τα όρια του πώς να μιλήσεις με το σύντροφό σου. Αν θέλεις να δοκιμάσεις κάτι νέο στην πραγματική ζωή, το sexting είναι μία δοκιμή που θα κρίνει αν μπορούν κάποια πράγματα που γράφεις να γίνουν και από κοντά. Μην κολλάς λοιπόν και ξεκίνα.

Η κα Block καταλήγει: «Αν δεν μπορείς να παίξεις με αυτόν που αγαπάς με ποιον μπορείς;»

Αν σου άρεσε, θα σου αρέσουν και τα παρακάτω